You are richer than 75% of the world.

Idag när jag gick i affärer skrek jag efter skor, "Jag behöver ett par nya skor!!!, eller inte BEHÖVER för jag har ju 100tals skor hemma men jag VILL HA ett par nya skor eller 5. Fast jag har ju nyss fått ett par av mamma. MEN ÄNDÅ!!!" sa jag till Lollo. Det är så tyvärr, jag vill bara ha och ha helt tiden. Men om jag jobbar har jag ju också möjligheten att köpa skor varje månad. Köpa skor, godis, cigaretter, kläder och alkohol. Alltså lägga pengar på ALLT som är onödigt. Jag har också en mobilräkning på några hundra varje månad och köper skvallertidningar titt som tätt.
 
Men vi lever i ett sånt samhälle där det faktiskt är okej att vilja ha och vilja köpa. Dock avskyr jag människor som ständigt klagar på att dom är fattiga när dom i själva verket är långt över medel (eller ja deras föräldrar är det). Sen avskyr jag även de som köper saker för mer än deras tillgångar. Tar lån för att shoppa kläder, äta ute och åka utomlands.
 
Jag är livrädd för lån. Låna en så stor summa pengar att det tar ÅR att betala tillbaka det. Sen får du betala mer än du lånar just för att du lånar. Om jag ska låna pengar ska det vara till en bostad. Det är det enda som jag aldrig skulle kunna betala själv. Bil kan man spara ihop till, köpa begagnat som ändå är bra. Fy för lån. Och alla dessa förbaskade reklamer som går på tv, finns i tidningar, på bussar, tåg och spårvagnar, ja över allt. Lurar in folk i en fälla för att ruienera dom. Fy för lån.
 
Nog om pengar. Jag ska fixa mig ett jobb nu när jag pluggar så att jag kan köpa kläder och skor. Sen ska jag även köpa lite FUCK CANCER prylar, skänka pengar till alzheimers och bröstcancer-forskning. Ett vinrött nagellack skulle jag också vilja ha.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0