päls - djurplågeri eller okej?

Fick en fråga av någon Emelie om det var okej att bära päls. Jag tänker inte så mycket på det och är inte så himla insatt i sånt. Men om djuren plågas av det så är det självklart djurplågeri och jag tycker inte att man ska döda ett djur bara för pälsen. Jag stör mig inte så mycket på när andra bär det men jag skulle nog aldrig göra det. Fast såklart. Där är det lite delat för skin och dunskit kan jag ju ha.

En sak jag kommer ihåg var när jag var liten så fick jag en äkta kaninpäls halsduksgrej av min momor. Det var nog det värsta jag någonsin har fått då vi hade två egna kaniner. Jag tog aldrig i den utan vantar och slängde den sedan när vi flyttade. Men min lilla mormor tyckte att den var fin.

Det ju någon av dessa super divorna som sa att hon älskade päls och att klä sig i det för att hon älskar att klä sig i något som har varit levande. Det är konstigt. Skulle jag ta på mig en pälsjacka så skulle det vara för att den är snygg inte för att den har varit levande och dödats på grund av att jag vill ha en jacka.


Nä ska jag vara ärlig så är jag inte insatt.

Kommentarer
Postat av: Emma

tack :) håller med dej på den här punkten. :Pkram på dej

2008-12-06 @ 00:14:13
URL: http://curlysuecannotlie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0