Knäck

Nu ska vi baka knäck.
Här har ni receptet :)


Ingredienser 75 st
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
1 dl skållad hackad mandel
2 msk ströbröd
2 msk smör


Gör så här Blanda grädde, sirap och socker i en tjock bottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck (ca 15 min. i en vid gryta eller ca 30 min i en gryta med mindre botten.) Tillsätt mandel, ströbröd och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl. Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Knäck-kulan ska vara fast till hård.

Kommentarer
Postat av: Linda

Bra Maja, nu vet jag vart jag skall vända mig när jag skall göra knäck!

2008-12-15 @ 12:58:15
URL: http://peassyster.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0